Om vinteren føler eg meg ofte som eit murmeldyr.

Men når februar gjør sitt inntog er jo vårlyset allerede her

og kroppen får den ekstra krafta som trengs til å komme igang med det eg vil.

Ofte kjenner eg på motstand mot å skape tid for bare meg – eg skulle jo bare ha gjort det, og det – først…

men når eg finn fram yogamatta, når eg faktisk bare gjør det og kroppen faller til ro, finner den djupe pusten sin og begynner å utforske dagens dikt i form av yoga alfabetet – så kommer det gode nærværet på besøk. Det er som om eg blir invitert til å nyskape meg sjølv, tankane finn fokus i øyeblikket, pusten og kroppen er på lag og eg kan heilhetlig hengi meg til flyten av bevegelsene som utfolder seg gjennom kropp og sinn.

Det er fint å lære eit fast yogafløde, men det er og godt å kunne sleppe det strukturerte, lytte inn og utforske sin egen kvardagsyoga, den som trengs akkurat no. Finne ein form for så å slippe den løs… struktur er som elvebredder som holder oss innenfor rammer, så at vi kan hengi oss til å gå djupare…

til den indre elva som syng oss…

Tenk på yogamatta som eit pusterom der du er fri

til å utforske den unike bevegelses sangen som strømmer gjennom deg

 

 

Kanskje du har mulighet til å bli med på ein mini retreat på Sjøtunet, Rykkje i Hardanger 31. januar – 2. februar, her får du inspirasjon på mange plan med mjuk yogapraksis, fantastisk mat, nydelig plass…

sjekk FB hendinga her.